Sóder információs portál

Sóder árak – Milyen az ideális sóder ár?

2020. február 24. - Nagy Gábor e.v.

Napjainkban nagyon fontos, hogy csak megfelelő körültekintés után válasszuk ki, hogy mely viszonteladónál szeretnénk hozzájutni az általunk megvásárolni kívánt termékekhez. Mai termékalanyunk a sóder, nézzük is meg a piacon található termékpalettájának árazását.

Miért olyan fontos a sóder ára?

Az építőipar egyik leguniverzálisabb kötő- és töltőanyagáról van szó, így elengedhetetlen körbejárni ezt a témát. Jóllehet nincs építkezés beton nélkül, beton pedig nincs sóder nélkül. Ebből következik, hogy a sóder ára befolyásolja az épület felépítésének végső összköltségét, hiszen a sóder már az alapozástól kezdve szükséges anyag. Ezen felül szükséges belekalkulálni a termékkel járó többletköltségeket is, úgy mint: szállítás, fuvarozás, tárolás.

soder_ar.jpg

Mit tartalmaz a sóder ára?

Laikusként úgy tűnhet, hogy a sóder ár képzése egyszerű, azonban több tényezőtől is függ. Az anyag természetesen tartalmazza a keverék alkotóinak árát, úgy mint: homok, kavics. Nem mindegy azonban, hogy a keverékben milyen arányban találhatóak ezek. Ezen felül hozzáadódik még az anyagárhoz a kitermelés költsége is.

 Az építéshez és építkezéshez szükséges sóder meg kell feleljen bizonyos kritériumoknak, hogy az éppen aktuális építési folyamat során az elvárt anyagminőség legyen fenntartható. A sóder ár tehát tartalmazza ezeknek a finomító és hozzákeverő eljárásoknak a költségét is.

soder.jpg

Ezek mellett a sóder ár magában foglalja a forgalmazó cég működési költségeit és a vállalkozás által megcélzott profitot is – egy köbméterre/zsákra lebontva. A megfelelően képzett sóder ár lehetőséget adhat kedvezményre a vásárlók részére. Előfordulhatnak olyan speciális esetek is, mikor is bizonyos mennyiség felett a forgalmazó vállalkozó átvállalja a szállítási és fuvarozási díjat is, ennek azonban megvannak a maga kritériumai. Általában bizonyos mennyiség felett jár az ilyen jellegű kedvezmény, ez azonban függhet attól, hogy milyen távolra kell a terméket elszállítani, illetve, hogy ezt az utat hányszor kell megtenniük a billenős autóknak.

Sóder árak összehasonlítása

Hogy milyen a jó sóder ár az önmagában relatív, hiszen rengeteg tényezőtől függ, ezért is gyűjtöttünk össze néhány fontosabb információt a jelenlei piaci helyzetről.

 Általánosságban elmondható, hogy székhelytől függetlenül rendkívül nagy szakadékok lehetnek az árak között, több esetben előfordul akár 6.000 forintos árrés is az egyes vállalkozások között. Ez persze nem minden esetben jelent azonos minőséget, azonban érdemes körültekintően válogatni az ajánlatok között, hogy mindenki a számára legkedvezőbb ajánlatott találhassa meg.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://soder.blog.hu/api/trackback/id/tr6015489318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása